Opiskelija-asuntolassa asumisen parhaat puolet

Vaikka meillä Suomessa on olemassa vain kourallinen opiskelija-asuntoloita, ja nekin on suunnattu erityisoppilaitoksille suurelta osin, on muualla maailmassa opiskelija-asuntola eli niin kutsuttu dormitorio se yleisin vaihtoehto opiskelijalle, joka muuttaa pois kotoaan opiskelemaan jossain muussa kaupungissa. Asuntoloita on erityisen paljon esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britan02f3499e4550b97bdeb6bf0152de178fniassa, mutta myös monessa keskieurooppalaisessa maassa sekä esimerkiksi Japanissa, Etelä-Koreassa, Hong Kongissa ja Kiinassa.

Opiskelija-asuntolassa asumisen ehdottomiin ykköspuoliin lukeutuu sen mahdollistama vilkas sosiaalinen elämä. Etenkin lukuvuoden alussa opintoja aloittelevat nuoret ovat useimmiten hiukan jännittyneitä, eivätkä välttämättä tunne ketään ennestään. Tällöin ilmapiiri on erityisen avoin ja lämminhenkinen, jonka ansiosta uusien ystävyyssuhteiden solmiminen on tavanomaista helpompaa. Joissain asuntoloissa on keskimääräistä enemmän vaihto-opiskelijoita, joten mikäli nauttii kansainvälisestä ilmapiiristä ja haluaa tutustua ihmisiin eri puolilta maailmaa, kannattaa silloin valita juuri tällainen vaihtoehto.

Moni opiskelija kehuu asuntoloissa vallitsevaa kannustavaa ja ymmärtäväistä ilmapiiriä. Kun kaikki muutkin ovat samassa elämäntilanteessa, on silloin helppo saada osakseen ymmärrystä. Asuntolasta saattaa löytyä kokeisiin lukemista varten pänttäyskaveri keskellä yötä ja luultavasti koululle unohtuneen kirjan saa lainattua joltain muulta asuntolassa asuvalta opiskelijalta hätätilanteessa.

Useimmiten opiskelijoille suunnatut asuntolat sijaitsevat varsin kätevällä paikalla lähellä oppilaitosta ja joko kampuksella tai sen välittömässä läheisyydessä. Joskus voi olla jopa niin, että koulu sijaitsee samassa rakennuksessa kuin asuntolakin, jolloin matka koululle ei voisi taittua helpommin! Erinomainen esimerkki tästä on maailmankuulu Oxfordin yliopisto, jossa opiskelevien on todellakin mahdollisuus asua rakennuksessa, missä he käyvät myös luennoilla.

Asuntola on monelle ensimmäinen koti lapsuudenkodista muuttamisen jälkeen. Se on varsin turvallinen ja helppo ratkaisu itsenäisyyttään vasta harjoittelevalle nuorelle. Sähkölaskusta ja vesilaskusta ei tässä asumismuodossa tarvitse erikseen huolehtia, vaan riittää, kun maksaa kuukausittain tai lukukausittain vaadittavan asuntolavuokran. Useimmiten opiskelija-asunto on muita vaihtoehtoja edullisempi vaihtoehto, sillä opiskelija asuu joko pienessä huoneessa yksin tai jakaa sen jonkun toisen opiskelijan kanssa. Näissä huoneissa varustelu on varsin yksinkertainen, mutta kuitenkin kaikin puolin riittävä. Kylpyhuone saattaa löytyä omasta asuntolahuoneistosta, mutta joissain paikoissa se on käytävällä useamman huoneen kesken jaettu tila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *