Soluasuminen sopii erityisesti sosiaalisille nuorille

Nykyään yhä useampi opiskelija päätyy valitsemaan soluasumisen asumismuodokseen, vaikka tarjolla olisi yksiöitä tai kaksioitakin. Siinä missä vielä muutama vuosi takaperin yksiöt olivat selkeästi suositumpia, houkuttelee soluasunto yhä useampaa opiskelijaa. Syynä tähän on ennen kaikkea soluasumisen edullisuus verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Monia viehättää myös ajatus hiukan sosiaalisemmasta tavasta asua, etenkin jos ei satu elämään parisuhteessa ja kaipaa uusia tuttavuuksia.
SoluasuntHousing-for-Allo koostuu useimmiten muutamasta tai useammasta huoneesta muodostuvasta asunnosta tai talosta, jossa jokaisella sen asukkaalla on oma, henkilökohtainen huoneensa, jonka voi myös lukita. Lisäksi asunnosta löytyy yhteisiä tiloja kuten keittiö, olohuone tai muu oleskelutila sekä myöskin WC ja kylpyhuone. Soluasunnossa voi hyvin asua myös toisilleen jo ennestään tuttu kaveriporukka, mutta kenties yleisempää on kuitenkin se, että samaan asuntoon muuttaa toisilleen ennestään tuntemattomia ihmisiä. Usein yksi asukkaista saattaa muuttaa pois jossain vaiheessa ja hänen tilalleen muuttaa joku muu. Monet opiskelijoille asuntoja välittävät tahot välittävät myös soluasuntoja niistä kiinnostuneille.

Soluasumisessa on monia hyviä puolia ja siitä on paljon iloa. Vuokra on edullisempi ja usein samalla oppii tuntemaan naapurihuoneissa asuvia ihmisiä ja ystävystymäänkin heidän kanssaan, mutta myös konfliktitilanteita voi syntyä kun useampi ihminen muuttaa yhteen paikkaan asumaan. Tärkeää on luoda heti alusta alkaen yhteiset pelisäännöt, joita kaikki noudattavat ja kunnioitettava. Eräitä keskeisimmistä säännöistä soluasumisen suhteen on esimerkiksi se, että yhdelle hengelle tarkoitetussa huoneessa todella asuu vakituisesti vain yksi henkilö. Lisäksi siivoamiseen ja yleiseen järjestykseen liittyvät seikat saattavat aiheuttaa riitoja, etenkin jos joku asukkaista kokee hoitavansa muita enemmän kodin siivoukseen liittyviä tehtäviä. Hyvin yksinkertaisetkin asiat kuten roskien vieminen ja jääkaapin pitäminen siistinä ovat asioita, joista on hyvä pystyä keskustelemaan avoimesti.

Vaikka soluasunnossa koti onkin yhteinen ja esimerkiksi keittiö on yhtä lailla kaikkien käytettävissä, on jokaisella asukkaalla silti oma huoneensa, jonne kenelläkään muulla ei ole mitään asiaa ilman lupaa. Toisaalta soluasunnossa asuvien keskuudessa on varsin tyypillistä, että jotkut tavarat ovat yhteisesti käytössä. Useimmiten ei ole mitään järkeä siinä, että yhdestä asunnosta löytyy kolme mikroaaltouunia tai pölynimuria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *