Tervetuloa sivustolle, joka käsittelee asumista sen monessa eri muodossa. Meitä ihmisiä on hyvin moneen junaan. Osa nauttii itsenäisyydestä ja yksityisyydestä, eikä voisi suin surminkaan kuvitella asuvansa esimerkiksi solussa tai yhteisöllisyyttä kannustavassa asunnossa. Toiset taas tuntevat olonsa helposti yksireal-estatenäisiksi etenkin silloin kun rinnalla ei ole kumppania tai perhettä. Joillekin asumisen muodon määrittelee taloudellinen tilanne, mutta toisaalta se ei ole ratkaiseva tekijä kaikissa tilanteissa.

Sivustollamme pääset tutustumaan muutamaan eri asumisvaihtoehtoon, joista osa on suunnattu aivan erityisesti nuorille, osa täyspäiväisesti opiskeleville sekä osa ikääntyville tai vanhuksille. Mikäli toisten ihmisten kanssa eläminen ei kuulosta kauhealta ajatukselta, voi silloin hyvin pohtia, olisiko soluasuminen kimppakämpässä tai esimerkiksi kommuuniasuminen itselle sopiva vaihtoehto. Vaikkei se olisikaan sitä tämänhetkisessä elämäntilanteessa, voi se hyvinkin sopia kuvioihin esimerkiksi eläkkeelle jäätyä. Hiukan enemmän yksityisyyttä kaipaava valitsee useimmiten kodikseen oman asunnon tai vuokra-asunnon riippuen siitä, millaisessa elämäntilanteessa on sillä hetkellä. Oma asunto viittaa pysyvämpään elämäntilanteeseen tai aikeisiin asettua paikoilleen, kun taas vuokralla asuu moni sellainen ihminen, joka ei välttämättä tiedä vielä selkeästi pitkän tähtäimen suunnitelmiaan. Tämä sivusto esittelee näiden kahden asumismuodon väliset erot pääpiirteittäin ja käsittelee kummankin hyviä ja huonoja puolia.

Sivustolla on runsaasti tietoa myös varsin ajankohtaisesta aiheesta nopeasti harmaantuvassa Suomessa. Kun ihminen ikääntyy, täytyy asumisratkaisut ottaa pohdintaan seniorin kunto ja toiveet huomioon ottaen. Tämä sivusto esittelee ikäihmisille tarkoitettuja asumismuotoja, jotka ovat meillä Suomessa olleet suosituimpia vaihtoehtoja silloin kun iän myötä ihmiselle alkaa ilmaantua erityisiä tarpeita tai mikäli täysin itsenäinen asuminen ilman minkäänlaista tukea ei enää ole varteenotettava vaihtoehto turvallisen ja onnellisen elämän takaamiseksi.

Toivottavasti nautit artikkeleista ja saat muodostettua kokonaisvaltaisemman kuvan siitä, millaisia asumismuotoja tarjolla onkaan!